ما 7روز هفته 24 ساعته در خدمت شما هستیم
mazrae store
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
تهویه سالن پرورش سالن

تهویه سالن پرورش طیور

تهویه سالن پرورش طیور یکی از موارد حیاتی و اساسی در صنعت دامداری و پرورش طیور محسوب می‌شود. تأمین هوای تمیز، تازه و مناسب در داخل سالن‌های پرورش طیور، عاملی اساسی برای رشد سالم و بهینه طیور است. در این مقاله به بررسی اهمیت تهویه مناسب، روش‌های مختلف تهویه سالن پرورش طیور، مزایا و معایب هر یک از این روش‌ها، اصول و تکنیک‌های بهینه برای تهویه سالن و نکات کلیدی در طراحی و اجرای سیستم تهویه پرداخته خواهد شد.

برای خرید هواکش‌های مرغوب و با کیفیت می توانید به فروشگاه اینترنتی مزرعه سر بزنید و با اطمینان کامل محصولات مورد نیازتان را به سبد خرید خود اضافه نمایید. محصولات مورد نیاز برای پرورش طیور را در سایت مزرعه بیابید. امیدوارم این مقاله برای شما مفید واقع شود و به بهبود شرایط پرورش طیور شما کمک کند.

اصول تهویه مرغداری

اگر هوای تازه در یک سوله کاملا بسته جایگزین نشود ، غلظت ترکیبات در تهویه سالن مرغداری هوا تغییر می کند. غلظت دی اکسید کربن ، آمونیاک و سایر گازهای مضر به سطوح غیر قابل قبول افزایش می یابد. جدول 1 سطح بحرانی و قابل قبول برخی از گازهای مذکور را نشان می دهد. از آنجا که سیستم تهویه ، هوای تازه را در سالن رد و بدل می کند ، اکسیژن مورد نیاز برای سلامت و زنده ماندن پرندگان را وارد و گازهای مضر و بوهای نامطلوب ناشی از تنفس و تجزیه فضولات را خارج می کند.

تهویه مرغداری و سالن طیور

تهویه در سالن‌های مرغداری هوای تازه را تأمین می‌کند که برای حفظ زندگی طیور ضروری است. همچنین به کاهش شدید دما ، رطوبت و آلودگی هوا تا حدود مناسب برای جوجه ها و پرنده ها کمک می‌کند. سیستم‌های تهویه مرغداری و سالن پرورش طیور موجب شده که تعداد بالای پرندگان و طیور در محیط بسته امکان پذیر باشد، بنابراین از نظر اقتصادی بسیار مهم است چرا که هزینه ساختمان‌های بسیار بزرگ ، هزینه تولید و کار کاهش می‌یابد.

مزایای تهویه و هواکش در سالن مرغداری

سیستم تهویه گرما ، رطوبت ، گرد و غبار و بوهای اضافی سوله را از بین می‌برد و در عین حال باکتری‌های بیماری‌زا منتقله از طریق هوا را کم می‌کند. سیستم های تهویه زمستانی با طراحی مناسب با استفاده از گرمای تولید شده توسط پرندگان باعث صرفه جویی در مصرف انرژی می‌شود. تهویه مناسب برای سالن پرورش طیور یک هنر است ، از آنجا که شرایط متغیر های مرغداری ها متفاوت هستند و نیاز به تهویه با زمان روز، فصل، دما، رطوبت، وزش باد، سن پرندگان و تراکم جمعیت تغییر می کند.

عایق بندی مرغداری

عایق به طور چشمگیری بر اتلاف گرما و کارایی سیستم تهویه تأثیر دارد. کاهش تلفات یا افزایش انتقال حرارت از طریق دیوارها و سقف ، پنجره درب ها ، صورت می گیرد. اثربخشی عایق با مقدار R آن اندازه گیری می شود. هرچه مقدار R بیشتر باشد ، عایق به طور موثر تری انتقال گرما را کاهش می‌دهد. عایق مطلوب برای سالن نگهداری طیور به عوامل متعددی از جمله هزینه عایق کاری به نسبت هزینه انرژی و شرایط آب و هوایی محلی بستگی دارد. به همین دلیل سطح و جنس عایق مناسب برای هر شرایط می تواند از تخته های چند لا ، پلی اتیلن ، فویل آلومینیوم ، کاغذ مخصوص ، پشم شیشه و … باشد.

انواع سیستم های تهویه مرغداری 

  • تهویه طبیعی (جریاب طبیعی هوا )
  • تهویه مکانیکی هوا (هواکش ها)

هوادهی سالن مرغداری با فشار مساوی

در روش هوادهی با فشار مساوی، ورود و خروج هوا از طریق هواکش ها انجام می‌گیرد. توجه کنید که این روش تمامی مزیت ها و معایب دو روش قبلی را دارا می‌باشد. اما برای اینکه بتوانید به درستی نوع هوادهی مرغداری را انتخاب کنید باید از وسیله ای به نام مانومتری استفاده شود. این وسیله بر اساس جریان هوا، مشخص می‌کند که باید از کدام روش تهویه استفاده گردد.

تهیه هوای مصنوعی

تهویه هوای مصنوعی
تهویه هوای مصنوعی

در این روش به کمک یک یا چند هواکش صنعتی هوای تازه به داخل سالن هدایت شده و فشار هوای داخل سالن مرغداری افزایش می‌یابد. بنابراین هوای داخل سالن در گردش بوده و دیگر ثابت نخواهد بود. مزیت روش فشار مثبت یا دمنده این است که هواکش ها در برخورد مستقیم با گازهای سمی و هوای آلوده‌ی داخل سالن نیستند. همچنین هوای ورودی را می‌توان بر اساس نیاز سرد، گرم، مرطوب و یا ضدعفونی نمود. اما از معایب این روش نیز می‌توان به ایجاد فشار هوای زیاد اشاره کرد. در این حالت فشار سبب می‌شود تا هوا به منافذ و مصالح ساختمانی نفوذ کرده و موجب تخریب آنها شود.

اهمیت تهویه در سالن مرغداری

نقش تهویه هوا در مرغداری برای پرورش مرغ از اهمیت بسیاری برخوردار است. تهویه هوای مرغداری‌ها به لحاظ کنترل دما، ورود و خروج هوای تمیز و پاکیزه و میزان رطوبت بسیار مهم است. دستگاه تنفسی مرغ‌ها و بطور کلی پرندگان تفاوت بسیاری با مجرای تنفسی پستانداران دارد.

هواکش عرضی سالن مرغداری

تهویه عرضی سالن مرغداری
تهویه عرضی سالن مرغداری

یکی از روش های هوادهی سالن مرغداری روش عرضی می‌باشد؛ در این روش هواکش ها را بر روی یکی از دیوارهای جانبی نصب و در دیوار مقابل آن دریچه هایی جهت ورود هوا ایجاد می شود. هواکش ها در مناطقی که سرد سیر است باید در ارتفاع پایین و در مناطقی که گرمسیری است، باید در سقف نصب گردند.

 محاسبه تهویه سالن مرغداری

ظرفیت کل سالن ( طول * عرض * ارتفاع ) را تقسیم بر ظرفیت هواکش در 5 دقیقه برای مثال ظرفیت هواکش 100 در 5 دقیقه برابر است با 2300 متر مکعب می کنیم و عدد بدست آمده تعداد هواکش مورد نیاز در تهویه حداقلی می باشد. این محاسبه در فشار متناسب و ایده ال حساب شده است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا